Over mij onafhankelijke adviseur

Ik ben Ronald Stolk en ik kom uit Roosendaal, Noord-Brabant. Ik ben als bouwkundig ingenieur afgestudeerd aan Avans Hogeschool en ben daarna adviseur bouwbesluit en adviseur bouwfysica geweest bij twee gerenommeerde bedrijven. Nu ben ik sinds 2005 trotse eigenaar van 2Advise bouwadvies!

Met meer dan 20 jaar ervaring in bouwbesluittoetsing, EPC/BENG, milieuprestatie, brandveiligheid en bezonning, heb ik het zwaartepunt van mijn werkzaamheden verlegd. Ik merk namelijk dat er steeds meer behoefte is aan gedegen, praktisch en onafhankelijk advies op het gebied van energie en ventilatie. De kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, heb ik meegenomen naar mijn huidige werkgebied en expertise.  

Erkenningen & ervaring

Ik heb ruim 20 jaar werkervaring op het gebied van bouwkunde. Na twee banen bij gerenommeerde bedrijven ben ik in 2005 2Advise bouwadvies gestart.

Avans Hogeschool – Studie Bouwkunde 1997-2000

Bouwbureau van Persie – Adviseur bouwbesluit 2001-2002

Grontmij – Adviseur bouwfysica 2002-2005

2Advise bouwadvies – Adviseur bouwfysica 2005-heden

2Advise bouwadvies – Energie- en ventilatieadviseur 2021-heden

Waar ik voor sta

Onafhankelijkheid is het belangrijkste voor 2Advise bouwadvies. Ik haal geen voordeel uit de verkoop van bepaalde materialen, en zal u dus altijd eerlijk advies bieden. 

Ook vind ik dat persoonlijk contact en advies veel waarde heeft. Ik zal dus zelf alles met u regelen, waardoor u altijd een bekend gezicht over de vloer heeft. Mijn advies zal ook altijd op maat zijn, ik bekijk het gebouw en geef daarna mijn advies.

Als laatste is het natuurlijk van groot belang dat het advies van hoge kwaliteit is. Ik heb ruime ervaring in dit vakgebied en kan u dit advies dus bieden.

Wat andere klanten vonden

Hans Kamp
2023-03-12
Wij zijn zeer tevreden over de advisering door de heer Stolk over het aanbrengen van isolatie in onze spouwmuur.
Menno Olsthoorn
2023-02-16
Voor ons nieuwe maar oude huis ben ik druk bezig met de isolatie en ventilatie. Met veel onderzoek ben ik eind gekomen. Ronald heeft met een aantal uren sparren en uitleg alle puzzelstukjes voor mij helder gemaakt. Zeer waardevol en daardoor kan ik goede keuzes maken wat wel en wat niet te doen en op welke manier. De investering in het goede advies is het meer dan waard.
Koos Gadellaa
2023-01-27
Had an in depth talk of all the possibilities to make our house sustainable. Made a lot of recommendations and what not to do, expected return on investment and indication of cost. Very worthwhile information
henk en angela Kool
2022-11-29
Ronald levert deskundig advies met een vlotte service. Direct, doelgericht zonder onnodige franje.
Joop van Waas
2022-09-19
Ronald geeft concrete en duidelijke adviezen die bruikbaar zijn in het overleg met de aannemer en de installateur. Door zijn inbreng heb ik afgewogen besluiten kunnen nemen over het verduurzamen van mijn woning. Daarnaast heb ik inzicht gekregen over wat wel en niet kan op basis van feiten en berekeningen. Dus goed te gebruiken in de praktijk. Bedankt daarvoor.
johan sweep
2022-09-08
Spouwmuur isolatie kwam hoog op de prioriteit met de stijgende gasprijzen. Maar er zijn zoveel keuzes. Ronald kon snel een onafhankelijk advies geven over het beste na-isolatie materiaal. De volgende stap; het resultaat van alle al uitgevoerde isolatie maatregelen doorrekenen of mijn huis uit 1972 geschikt is geworden om te verwarmen met een warmtepomp. Ook daar zal ik Ronald om advies vragen. Een voorspelbaar resultaat is absoluut een must voor mij bij dit soort investeringen.
Marjan van den Biggelaar
2022-08-17
Prettige samenwerking
Robert Breedveld
2022-07-27
Met Eetboetiek Festina Lente in Roosendaal hebben we zeer goede ervaringen met 2adviseBouwadvies en Ronald Stolk. Een zeer kundig bureau die ons van adviezen heeft voorzien rondom ventilatie en het besparen van energie op diverse vlakken.
Alfons Oostvogels
2022-07-26
Het is altijd prettig samenwerken met Ronald. zeer deskundig op zijn vakgebied!
Arjan Eland
2022-07-26
Ronald is de beste adviseur die je je kan wensen. Goed, deskundig en betrouwbaar! Dank voor onze lange en prettige samenwerking! Op naar mooie nieuwe projecten!